Teambuilding SUP-pal a Balaton közepén

Kisiskolás koromtól egészen egyetemista koromig sportoltam versenyszerűen, ami azt jelentette, hogy a mozgás mindennapos volt nálam. Amint a munka világába belecsöppentem, sajnos a mozgás egyre inkább elkopott. Bár talán inkább az átalakulás is helyes kifejezés lenne rá. Manapság inkább a jóga és a túrázás tölti ki a szabadidőmet.

A munkahelyemen minden évben szerveznek egy egész hétvégére vonatkozó teambuildinget. Általában utazunk valahova, és kipróbálunk valami új sportot, tevékenységet.

Idén a https://balatonpro.hu/csapatepito-jatekok-programok-trening/ weboldalról választott nekünk a rendezvényes kollégánk, Renáta programot. Ugyan a pontos programot nem árulta el, csak a linket küldte el e-mailben. Mindenesetre nem is lehetett volna tökéletesebb a választás, hiszen ki ne szeretne a nyár közepén a Balatonon tölteni egy hétvégét.

Találgattuk a többiekkel, hogy az öt csomag közül vajon melyiket választotta Renáta. Az opciók: vitorlás csapatépítés, SUP csapatépítés, sárkányhajózás, evezés és Quad túra. Személy szerint én mindegyiket nagyon szívesen kipróbáltam volna, hiszen a sport mindig közel állt a szívemhez, azonban ezek kimaradtak eddig. Vagyis az evezés próbáltam már, de csak kétszer.

Láttuk a honlapon, hogy „B tervvel” is készülnek rossz idő esetére, hiszen indoor csapatépítésre is lehetőség van. Annyira izgatottak lettünk az outdoor programok miatt, hogy gyorsan el is vetettük az esős, viharos időjárást. Persze, ez nyilván nem így működik.

No, de irány Siófok, a BalatonPRO báziskikötője. Szerencsére nem is lett rossz időnk a teambuilding idejére. Ott a helyszínen derült ki, hogy a SUP csapatépítésre esett a választás természetesen vitorlázással egybekötve. Mindannyian tudtunk úszni, így igazából senkit nem kellett kizárni a mókából.

Először az alapokat kellett mindenkinek elsajátítania. Ez nem tartott túl sok ideig, mindenki gyorsan ráérzett a mozdulatokra. A rövid oktatás igazából teljes mértékben elegendő volt ahhoz, hogy magabiztosak legyünk és önállóan próbálgassuk a szárnyainkat a SUP-on.

Ezt követően 3 fős csapatokba osztottak minket és különböző ügyességi, gyorsasági feladatokat kellett megoldani. Nagyon vicces volt az egész. A teamünkben a többség elég kompetitív személyiséggel rendelkező egyén, így valóban igazi verseny szokott kialakulni a csapatépítőkön. Nem volt ez most sem másként. A nagyjából 2 órás program végig interaktív volt, pancsolásra nem sok idő jutott. De abszolút megérte, igazi élmény volt.

A program alatt végig jelen volt egy vízimentő is, de hál’ Istennek neki munkát nem adtunk, mert senkivel nem történt baleset.

A vitorlázás önmagában is fantasztikus program lett volna, de a SUP-pal kiegészítve tökéletes volt. Szerintem a BalatonPRO által szervezett csapatépítőnk volt az elmúlt 7 évben a legjobb eddig.

Otthon mondtam is Tominak, hogy szerintem a barátainkkal is próbáljuk ki ezt a programot. A honlapon láttam, hogy már 8-10 fővel is vállalnak vitorlás csapatépítést, és házi regatta versenyeket, élményvitorlázást is ajánlanak. Természetesen borkóstolót is lehet kérni, ami még külön kellemes lenne.

Nagyon hálás voltam Renátának, hogy elküldte a https://balatonpro.hu/csapatepito-jatekok-programok-trening/ linket nekünk.