Sportolás közben hallottam a gázpalackokról

Rengeteg féle sport létezik a világban. Biztos van több lexikonnyi irodalma, hogy hogyan lehet rendszerezni őket több tucat különböző módon. Számomra egy tűnt fel: bizonyos sportokban lehet beszélgetni, másokban nem. A sporttevékenység közben, ha komolyan vesszük, a beszéd, társalgás soha (vagy valamikor igen?) nem ajánlott, de bizonyos sportokban egészen sok holtidő is lehet: legyen szó a konditeremről vagy a teniszpályáról. Én épp teniszeztem, amikor egy szusszanásnyi idő alatt, nem is tudom, honnan, de előkerült a gázpalackok témája.

Egyébként most, hogy visszagondolok, az apropó talán az volt, hogy milyen nehéz cipelni a gázpalackokat, pedig ugye úgy élnek a fejünkben a gázok, mint végtelenül könnyű valamik. Pedig folyamatosan 100 kg-nyi levegőt tartunk a testünkkel. Na de Peti, a teniszpartnerem mesélt a Gázpalackfutár nevű cégről, ahol ők házhoz szállítják a termékeket, így nem kell vergődni az ide-oda hurcolásukkal, betenni őket a kocsiba (egyébként is, sosem tudtam, hogy ez biztonságos, és hogy 100%-ban legális-e!), sorban állni, és a többi herce-hurca.

Ha érdekel ez a cég, másold be ezt a böngésződbe: gazpalackfutar.com/blog/6-tudnivalo-a-gazpalackok-biztonsagarol vagy kattints erre a linkre. Ez épp a Gázpalackfutár blogjára visz el, ahol kettő bejegyzést találunk, az egyik a gázpalackok biztonságáról szed össze hat fontos tudnivalót, a másik pedig a gázpalack szállításáról és a cégről oszt meg érdekességeket.

De ha a kőkemény “business” jár a fejünkben, akkor elég a fejlécen fent a Kapcsolat, a Visszahívást kérek!, a Termékek vagy a Gázcseretelep menüpontok közül választani. A termékek fülre kattintva, sőt, már az egeret fölé helyezve rögtön elő is tűnik az összes termék, amit megvásárolhatunk: PB gázpalack, nitrogén palack, argon palack, szén-dioxid palack (ez a CO2, biztosan emlékszünk kémiai óráról: ugyanaz, ami a szódában bugyborékol), corgon palack (ez a szén-dioxid és az argon bizonyos arányú keveréke, ne kérdezd, mire való), az elszálló és ezzel gyerekeket megnevettető, majd megsirató héliumos lufik hélium palackja, az acetilén palack és az oxigén palack is.

A kiszállítás Vácról történik, a cég gázpalacklerakatából, és Budapestre és az agglomeráció közel negyven településére rendelhetünk gázpalackot vagy gázpalackokat. Fontos az is, hogy ne csak az otthoni palack mérete legyen azonos a megrendeltével, de a formája is. Előfordul egyes gázoknál, hogy -gondolom a besűrítési eljárás vagy ilyesmi miatt- ugyanannyi gáz két különböző alakú / formájú palackba kerül.

A megrendelés folyamatában általában egy pontos időpontban egyeznek meg az ügyfelek a céggel, ez derül ki a honlapról, de az is lehet, hogy a rendeléstől (nyitvatartási időben) 2-4 órán belül ki is érkezik a rendelt palack, sőt, arra is volt már példa, hogy a megrendeléstől egyetlen perc alatt kiérkezett egy palack, de ez természetesen inkább kuriózum, mint céges standard.

Itt többet megtudhatunk: gazpalackfutar.com/blog/6-tudnivalo-a-gazpalackok-biztonsagarol