Napelem rendszerhez is kell inverter, nem csak autókhoz

Kevés sport van, amit nézni szoktam, de amit igen, azt általában rendszeresen, nagyon ritka, hogy kihagyom. Ilyen például a foci (de csak és kizárólag a külföldi meccsek, annak van is értelme), illetve a forma1. Igen, igen, tudom, hogy ezt sokan nem tartják sportnak, de ezeket az embereket szívesen megnézném, hogyan vezetnek végig egy olyan hosszú futamot. Szóval, épp ment a futam, amikor is, a barátnőm hívott, hogy nézzek már rá, milyen inverter kell az autójába. Jó barátnőként, fél szememet levettem a futamról, a másikkal pedig igyekeztem neki segíteni.

De hát nem pont odavezetett a keresésem, ahova szerettem volna, ugyanis végül ezen az oldalon kötöttem ki: napelempalyazatok.hu/blog/inverter-a-berendezes-ami-nelkul-a-napelem-sem-erne-semmit. Innen tudtam meg, hogy a napelemeknek is van egy invertere, ami nélkül nem is lehetne használni a rendszert. Hiszen, a napelem panelek alapvetően egyenáramot képesek termelni, de hát ezzel nem működne például, többek között a tévé sem, és ehhez kell az inverter, hogy az egyenáramot váltakozó árammá alakítsa, ami már működésre bírja az elektronikai/elektromos berendezéseket. Mindig tanul valami újat az ember, nem is gondoltam volna, hogy önmagukban a napelem panelek nem tudják ellátni árammal a házat.

De, volt ami még ennél is jobban felkeltette a figyelmem ugyan ezen az oldalon (napelempalyazatok.hu/blog/inverter-a-berendezes-ami-nelkul-a-napelem-sem-erne-semmit). Ez pedig nem volt más, mint egy felugró ablak, ami arról tájékoztatott, hogy a napelempalyazatok.hu-nál a helyszíni felmérés ingyenes! Ugye mielőtt felkerülnének a napelemek egy házra, ellenőrizni kell mindent, hogy megfelelő állapotban van-e a tető, meg egyebek. Na, és ez a felmérés ingyenes, amiért máshol több tízezret is elkérhetnek akár. Tudtam, hogy a szüleim már egy ideje gondolkoznak napelemeken, úgyhogy gyorsan fel is hívtam őket, hogy elmeséljem mit tanultam az inverterről, mi a helyzet a napelemekkel, és hogy van ez a szuper cég, akik ingyenesen végzik az ingyenes felmérést. Rögtön el is kérték a weboldal címét, és kértek is tőlük egy előzetes árajánlatot az oldalon található űrlap kitöltésével.

Jelenleg arra várunk, hogy eljöjjön a felszerelés napja, és ha beválik neki a napelem rendszer, valószínűleg én is újra felkeresem az említett honlapot, és segítséget fogok tőlük kérni.

És ja, közben a barátnőmnek is megadtam a segítséget természetesen, nem hagytam magára.