Hajnali kelés, mégis friss tekintet?

Szerintem el tudjátok képzelni, hogy egy sportolónak milyen zsúfoltak a napjai. Ugyanúgy dolgozunk, mint bárki más, ugyanúgy ellátjuk a háztartást és foglalkozunk a családtagjainkkal, barátainkkal, de emellett valahova bele kell zsúfolni a napi 24 órába az edzéseket, netán a versenyeket is.

Legtöbbünk számára ez csak úgy megoldható, ha hajnalban kelünk fel, a madarakkal együtt, de jóval a legtöbb embertársunk előtt. Az úszók általában reggel 6-kor már a medencében vannak, de az edzőtermek is megtelnek 7 óra magasságában, hiszen legtöbbünknek legkésőbb 9-re be kell érnie még a munkahelyére is. Edzés után még bele kell férjen egy zuhanyzás, esetleg hajszárítás, na meg persze még az utazás is.

Így ha este nem sikerül korán ágyba kerülni, akkor bizony reggel mi is úgy nézünk ki, mint akit a mosógépből rángattak ki. A szemeink alá pedig kiülnek a táskák, amiktől egy idő után már sehogy sem tudunk megszabadulni.

Az én arcom is olyan, hogy a táskás szemeim miatt folyamatosan fáradtnak és sajnos idősebbnek is nézek ki. Pedig a táskás szem rengeteg más okból is kialakulhat.

Van, akinél egyszerűen genetikus. Már a szülei arca is mindig így nézett ki. Mindegy mit csinál, a táskák ott vannak. Nem számít mennyit alszik, vagy hogy milyen életmódot folytat.

Aztán bizony van az az eset, amikor a táskás szem egy komoly betegséget jelez, így nem játék, mindenképp ki kell vizsgálni. Ilyen lehet a vesebetegség, a pajzsmirigy alul-, vagy túlműködés, valamilyen fertőzés, hormon problémák, vagy netán az allergia. Ha a szem alatti táskák viszketnek, fájnak, pirosak, vagy sosem múlnak el, akkor mindenképp ezekre kell gyanakodni.

Ezek mellett a vonatkozó szakirodalom hosszú listát vezet az olyan lelki, vagy mentális eredetű problémákról, amik szerintük táskás szemhez vezetnek. Ha nyitottak vagyunk rá ezeknek is érdemes utána olvasnunk és elgondolkodnunk rajta, hogy van-e relevanciájuk a mi esetünkben. Ennyit mindenképp megér a dolog szerintem.

Ha ezeket kivizsgáltattuk és szerencsére egészségesek vagyunk, akkor pedig az életmódunkban kell keresni az okokat. Ilyen lehet például a dohányzás, ami lebontja a kollagént, ami a rugalmas bőr biztosításáért felelős. Vagy a túlzott alkohol fogyasztás, a kevés vagy rendszertelen alvás, a túl sós ételek fogyasztása, ha nők esetében nincs megfelelően eltávolítva a smink alvás előtt, vagy ha túl sokat vagy helytelenül napozunk.

Meg kell próbálnunk legyőzni a rossz szokásokat és felhagyni a fentiekkel. A sport ebben is segítségünkre lehet, mert rendszert visz az életünkbe, segít a jó minőségű alvásban és magunk is belátjuk, hogy eredményesebbek leszünk benne, ha felhagyunk a cigarettázással és tápanyagban, vitaminban dús élelmiszereket fogyasztunk. Nem utolsó sorban kitartóvá tesz, ami egy felfele ívelő spirálként a segítségünkre lehet.

Azonban, ha már fenn áll a probléma, akkor sok esetben már nem tűnik el magától. Ilyenkor szóba jönnek a drasztikus plasztikai műtétek, amiket én egyáltalán nem pártolok, vagy a kifejezetten erre a célra kifejlesztett termékek is.

Na hát én ez utóbbi keresésébe fogtam most bele. Rövid kutatás után erre a weboldalra találtam rá. Nagyon profi módon összeszedték a különböző okokat, biológiai folyamatokat és egy megoldást is kínálnak rá. Egész pontosan egy krémet, az InstanTENSE Plus emelő hatású szérumot. Ez egy 25 ml-es termék, ami állítólag kb. 60 napra elegendő. Kicsit több, mint 14 ezer forintba kerül, mert most épp van rá egy 20%-os akció, így visszaosztva kb. napi egy kávéról kell csak érte lemondanunk. De rizikó nincs benne, mert ha nem válna be, akkor 30 napig visszafizetik nekünk az árát.

Online lehet megrendelni ezen a felületen, ahol kártyával tudunk fizetni és általában már a következő munkanapon házhoz is szállítják nekünk, méghozzá külön térítés nélkül. Ha ez valamiért számunkra nem lenne megfelelő, akkor egyes patikákban is meg tudjuk venni a hagyományos módon.

A weboldalon rengeteg fogyasztói véleményt olvashatunk, ami számomra egy jó kapaszkodót jelent. Amiket végig tudtam olvasni (olyan sok van!) , azok mind nagyon pozitívak voltak és arról számoltak be, hogy nekik tényleg segített a krém, látványos volt a változás. Ezt is bizonyítja, hogy a maximálisan elérhető 5 csillagból 4,8 lett az átlag.

Az értékelések fölött egy videóval is szemléltetik a változást: egy női arcon mutatják meg egy stopper segítségével, hogy milyen gyorsan és milyen hatásosan hat a termék. Ezen kívül azt is megtudtam még az oldalról, hogy ez egy klinikailag tesztelt termék, ami nem tartalmaz parabént, illatanyagot és színezéket, így az érzékeny és a száraz bőrűek számára is használható. Továbbá etikusan, állat kísérletek nélkül fejlesztették ki ezt a krémet, így nyugodtan megvásárolhatjuk, nem támogatunk vele rossz célokat sem.

Az is kiderül a leírásból, hogy szükség esetén az arcon található más ráncokra is használhatjuk. Ez alapján én szerintem majd kipróbálom az orrom és a szám körül, illetve a homlokomon is, ahol ráncolni szoktam azt.

Egyébként nem csak a táskákat csökkenti a szem körül, hanem a sötét foltokat is, ez nekem egy állandó problémám.

Még arra is kíváncsi voltam, hogy mi minden van benne, amitől ilyen jól felveszi a harcot a bosszantó táskák és a sötét foltok ellen. Azt találtam, hogy agyagásványok, hialuronsav és növényi kivonatok a főbb összetevői. A hatása egy-egy alkalommal egyébként 6-10 óráig tart, így ha reggel munkába vagy edzésre indulás előtt felkenem, akkor pont kitart addig, amíg újra haza nem érek. Emellett nyilván azt is fontos női körökben kiemelni, hogy lehet rá sminkelni, de csak olajmentes kozmetikumokkal. Szóval, ha jól értem, akkor itt kiesnek az alapozó, a korrektor és a legtöbb púder is, de ennek még utána olvasok, mert ezek nekem a mindennapi túlélést jelentik.

A használati utasításban azt írják, hogy kb. 1-2 rizsszem nagyságú adag kell a szérumból, amit mindenképp ütögetve kell felvinni, semmiképp sem szétkenve és meg kell várni amíg beszívódik. Illetve, ha túl sokat vinnénk fel az például abból derülhet ki, hogy fehér porréteg szerű képződmény ül ki a bőrünkre. Ezt ilyenkor le kell törölni egy nedves zsepivel és elölről kezdeni a procedúrát.

Még számtalan más információ is megtalálható a weboldalon, ha valamire még kíváncsi lennél, plusz egy telefonszámuk is van, amin el lehet érni az ügyfél-szolgálatukat.

Én szerintem most gyorsan meg is rendelem, hogy holnapra ideérjen, mert akkor a délelőtti állásinterjúmon már kipihent és fiatalos tekintettel jelenhetek meg. Szerintem biztos növel majd a sikerességemen, na meg a pasiknál is növeli az amúgy sem rossz esélyeim. Egy következő bejegyzésben majd talán beszámolok a hosszú távú hatásokról is.