Futás után hallottam egy jó klíma oldalról, rendeltünk is róla, be is szerelték

Ugyan a téli időszak nem épp csúcsszezon egy klíma beszerelésére, nem is baj, ha nem egy pillanat alatt kéne megoldani az egész herce-hurcát. Szerintem legalábbis ez egy nagyon logikus elhatározás.

Az egész ott kezdődött, hogy szokás szerint futni mentem Anitával. Nem igazán volt hozzá kedvem, mert elég hideg volt reggel, de nem akartam csalódást okozni neki se, szóval összeszorítottam a fogamat, és kivonszoltam magam az ágyból. És így utólag milyen jól tettem! Már a megszokott körünk végén jártunk, és úgy nézett ki, hogy van egy kis időnk trécselni, mielőtt el kellett volna mennem, készülni a munkába. Valahogy az időjárásra terelődött a szó. Azt hiszem, én panaszkodtam, hogy mennyire megviselnek a frontok, és hogy ebben az időben a lakást is olyan nehéz felfűteni. Bezzeg nyáron meg kell sülni a melegben. Már gondoltunk a párommal arra, hogy újra kéne szigeteltetni, de azzal annyi baj van, hogy még nem sikerült rászánnunk magunkat.

Erre Anita azt tanácsolta, hogy nézzek utána esetleg egy klímának. Hiszen a legtöbbnek van fűtés funkciója is nem csak hűtés, így télen és nyáron is hasznát tudjuk venni. Plusz nem feltétlenül kell egyből fél millióért venni egy készüléket, főleg ha ez csak viszonylag rövidtávú megoldás lenne a problémánkra.

Sikerült beletennie ezzel a bogarat a fülembe, és este már azon kaptam magam, hogy próbálom megfűzni Lacit, hogy mi lenne, ha rendelnénk mondjuk egy viszonylag olcsóbb klímát a hálóba. Eleinte annyira nem tetszett neki az ötlet, mert hogy másra kéne költenünk a megspórolt pénzünket, meg hogy úgy amúgy is minek az így télen. Aztán rávilágítottam, hogy a vírus miatt amúgy se költekeztünk annyit, mint eddig: nem mentünk a nyáron nyaralni, nem mentünk se koncertre, se kiállításra, se fürdőbe, de még csak moziba se. Úgyhogy ezekből mind-mind maradt meg pénzünk. Plusz a klíma nem lenne semmiképp pénzkidobás, hiszen legrosszabb esetben esetleg túladunk rajta vagy valami. Én azért erősen kételkedtem benne, hogy erre sor kerülne. Valószínűleg annyira megszokná pár hónap után, hogy eszébe se jutna később kidobni vagy eladni.

Ezek után az érvek után már együtt kezdtük nézegetni az oldalakat, ahonnan klímát tudnánk rendelni. Mivel nem Pesten lakunk, ezért szerettünk volna valami közelebbi céget keresni, hátha arra kerülne a sor, hogy személyesen kell átvenni a klímát, valamilyen okból kifolyólag. Így találtuk meg a shop.klimaglobal.hu oldalt, akik ugyan az ország bármelyik részére kiszállítanak, de a terméket csak Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyékben található településeken szerelik is be. Mivel Laci is, és én is a praktikusság hívei vagyunk, ezért úgy gondoltuk ez lenne a legjobb a választás a megnézett oldalak közül. A linket itt is hagyom, hátha valaki mást is érdekel a dolog, ahogy mindjárt írom, nekünk bejött: shop.klimaglobal.hu/klima_szereles_37.

shop.klimaglobal.huklima_szereles_37

A nevük amúgy megtévesztő, nem csak klímákkal foglalkoznak, bár kétségkívül azok a fő cikkeik, de elektromost fűtőtesteket is forgalmaznak, ha valakit inkább az érdekelne jobban. Klimatizálókból amúgy rengeteg darabjuk van. Nem csak egy-egy terméket lehet tőlük rendelni, de vannak klíma csomagjaik is, hiszen van aki egyszerre több helyiséget is szeretne hűteni velük. Ez az opció szerintem számukra tökéletes lehet. Ami a márkákat illeti, azokból sincs hiány. LG, Panasocic, Toshiba és még sok más márka is képviselteti magát az oldalon. Ha viszont valaki nem márka, hanem funkció alapján szeretne klímát választani, arra is van lehetőség. Külön link alatt vannak a különböző mennyezeti, illetve oldalfali klímák, hogy így is megkönnyítsék a vásárlók dolgát.

Mi mindenképp oldalfali klímát szerettünk volna, és csak egy szobába, a hálóba, bár erősen gondolkoztunk rajta, hogy ne szereltessünk-e egyet a nappaliba is, vagy csak a nappaliba. Végül aztán a saját kényelmünk nyert az esetlegesen áthívott barátokéval szemben, szóval maradt a háló. Azt is nagyon jó pontnak találtuk, hogy az oldalon szépen mindenről tájékoztatnak. A karbantartástól egészen az esetleges meghibásodásokig, illetve a szervizelésig. Azt külön kiemelték, hogy ugyan beszerelni ők is beszerelhetik a klímát, nem működtetnek szervizt, így esetleges probléma esetén a márka szervizt kell felkeresni. Ha jól néztük, akkor adott készülékre egy év jótállás van. Viszont karbantartásra szintén lehet őket felkérni, ebben az esetben akár 15 éves garanciát is tudnak vállalni a gép működésére.

Mindez nagyon megtetszett nekünk, szóval már csak annak kellett utána járnunk, mivel is jár együtt a beszerelés maga. A készüléket magát már előre megrendeltük, és kétezer forintos szállítási költséget kellett fizetnünk rá, ami egy teljesen reális összeg volt, tekintve, hogy nem egy pillekönnyű valamit rendeltünk. A szerelés részleteit szintén az oldalon találtuk meg (shop.klimaglobal.hu/klima_szereles_37), ahol ugyan úgy, mint a karbantartást, ezt is pontról pontra végig vezették. Amiben egy kicsit kétkedtem, hogy majd kivitelezhető lesz, az az öt órás beszerelési idő. A többi mind nagyon korrekt colt. Az árajánlatra kellett várnunk pár munkanapot, ahogy azt írták is, ami teljesen rendben volt. Azt pedig, hogy takarítanak is maguk után nagy örömmel fogadtam. Ugyan a biztonság kedvéért azért, amit lehetett, azt letakartuk védő fóliával, hogy a matracot, meg az ilyeneket ne kelljen tisztítóba küldenünk.

Mind a ketten nagy izgalommal vártuk magát a beszerelést. Hogy ne legyenek egyedül a szerelők a lakásba, amíg dolgoznak, kivettem egy nap szabit. Ne legyenek már szegények étlen-szomjan! Azért mégse feledkeztem meg a jó nevelésről, na! Nagyon kevesek, és precízek voltak meg kell, hogy mondjam. Még így laikus szemmel is látszott, hogy értenek a munkájukhoz. Ketten jöttek hozzánk és egy szavam se lehet rájuk. Konkrétan úgy kellett őket megfenyegetni, hogy legalább igyanak valamit a nagy munkában.

Mint már említettem, a tisztasággal kapcsoltban voltak a legnagyobb fenntartásaim, de felesleges volt emiatt aggódnom. Tényleg nagy tisztaságot hagytak maguk után, szóval egy szó, mint száz én bátran merem őket ajánlani, akárkinek, akinek esetleg szükségük lenne klímára.

Azóta sokkal jobb idő van a lakásban. Ugyan a klíma önmagában nem fűti fel az egész teret, de fűtéssegítőnek tökéletesen megfelel. Most már nem tudom Lacit megborzongatni a jéghideg kezeimmel. De inkább felvállalom ezt az apró áldozatot, minthogy fáznom kelljen. Mind a ketten nagyon várjuk már, hogy mit fog produkálni a nyár alatt, a nagy hőségben. Nekem nincsenek nagy kétségeim afelől, hogy akkor is tökéletesen fog szuperálni, bár Laci szeret vészmadárkondi. Szerencsére a garanciájukkal együtt egy esetleges probléma esetén se kell kétségbeesnünk.

Remélem nektek is hasznotokra vált ez a kis cikk. A továbbiakban is vigyázzatok magatokra, sportoljatok sokat és olvassátok a blogunkat!