Dugulás a sporthotelben – hamar jött a segítség!

Mindig azt hittem, hogy sportolóként a legváratlanabb helyzetekre is fel vagyok készülve, és engem már nem érhet meglepetés. Aztán mindig történik valami váratlan, amire nem számítottam.

Egy sport hotel nem engedheti meg magának, hogy problémái legyenek az árammal, a vízzel, a wifivel, vagy bármi mással. Egy hotelbe pihenni jönnek az emberek és még ha sport hotelről is van szó, nem lehetünk hanyagok, a felmerülő problémákat azonnal meg kell oldani!

A problémamegoldás mondhatni, hogy a specialitásom, de a múlt héten nem tudtam egyedül megoldani a gondjainkat, segítséget kellett kérnem a https://vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas oldaltól.

Ebből már sejthetitek, mi volt a gond; igen, dugulás volt a hotelben és szakembert kellett hívni.

Megesik az ilyesmi ott, ahol sok ember van, és legyen bármennyire is modern egy hotel, a csőrendszerek problémája szerintem mindenkit érint. Olyan sokan laknak egy-egy városban, hogy a csatorna alig bírja a terhelést, és ha valaki nem rendeltetés szerűen használja az illemhelyet, vagy esetleg a csőbe ejt valamit, már kész is a baj.

A hotelben is beütött a baj, eldugult a rendszer, ami sokaknak kellemetlenséget okozott az esti órákban.

Szerencsére csak kevés ideig kellett elviselniük a vendégeknek a kellemetlenséget, mert mikor felismertük, hogy mi szakképzettség nélkül nem tudjuk megoldani a gondot, profi segítséget hívtunk.

A https://vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas egy olyan cég, ami víz-, gáz-, és fűtésszereléssel foglalkozik.

Náluk van 0-24-es ügyelet és akár 1 órán belül kiérkeznek a helyszínre, legyen szó bármilyen gondról. Ha sürgős, akkor ott teremnek, ahol szükség van rájuk.

Sok rémtörténetet hallani olyan duguláselhárítókról, akik csak névleg voltak azok, de valójában semmilyen végzettséggel és tapasztalattal nem rendelkeznek.

Sokan vannak a szakmában, akik csak szakembernek mondják magukat, de egy komolyabb problémával nem tudnak mit kezdeni. Ezért fontos, hogy mindig olyan szakembert vagy céget keressünk, akikről tudjuk, hogy megbízhatóak.

Például a https://vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas oldalról csak jó véleményeket olvastam. Nagyon sokan ajánlják őket, mert nagyon gyorsan intézkednek és nagyon is értik a dolgukat.

A 0620/350-13-50-es telefonszámon lehet őket elérni, de ha nem annyira sürgős a helyzet, akár visszahívást is lehet kérni náluk, ebben az esetben ők fognak minket keresni.

Az oldalukon le van írva, hogy mit is csinálnak pontosan egy duguláselhárítás során, így mikor kiérkeztek, nem lepődtem meg igazán, pedig még sosem láttam ilyet.

A duguláselhárításkor 3 rendszert szoktak használni, ezekkel általában elhárítható a dugulás. Azt, hogy mikor melyiket kell használni, a dugulás határozza meg.

Van a nagy nyomású pumpa, ami tulajdonképpen csak annyi, hogy egy erős vízsugarat küldenek a csövekbe, és az kitisztítja azokat.

A második a spirálos duguláselhárítás, ami számomra sem volt ismeretlen, mivel amikor gyerek voltam, apukám többször is használt csőgörényt, mikor kisebb dugulásaink voltak és annak könnyen és pontosan meghatározható volt a helye.

A csőgörény egy acélspirál, ami igazból ledarálja a dugulást és a szennyeződéseket, így szünteti meg a gondot okozó dugulást.

A harmadik módszert nagy keresztmetszetű csövek esetén alkalmazzák. Víztúlnyomásos berendezést használnak ennél. A vízzel szétvágják a dugulást, így a víz újra gond nélkül tud folyni a csövekben.

Persze, mikor rájöttünk, hogy dugulás van, először én szerettem volna megszüntetni a bajt. Még jó, hogy nem kezdtem neki semminek, hiszen itt az oldalon olvastam, hogy ezzel sokszor nagyobb kárt lehet okozni, mint amilyen a dugulás maga.

A https://vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas oldalon olvastam, hogy nem jók ezek a házi dugulás elhárító készítmények, amit mindenhol kapni lehet, mert ezeknek az az alapja, hogy az összes dugulás valamilyen zsíros anyag miatt jött létre, ezért kell a lúg, amivel hatékonyan fel lehet lépni ellene.

Csak sajnos nem minden dugulás zsíros, és az sem biztos, hogy a lúg fel fogja oldani. Sokszor ez a két anyag keveredik és egy nagy, szinte kirobbanthatatlan dugó jön létre, amit már utána nagyon nehéz eltávolítani, sokkal komolyabb és költségesebb orvosolni az így kialakult helyzetet, mintha a dugulás megjelenésekor szakemberre bíztuk volna a dolgot.

Örülök, hogy nem próbáltam magamnak megoldani a dolgot, pedig eszemben volt, hogy talán vehettem volna egy csőgörényhez hasonló masinát, amivel nyerhettem volna a dugulással szemben.

De a https://vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas oldalon erről is olvastam, ez sem szokott jól elsülni, ha szakavatatlan kezekbe kerül, hiszen ez mégis csak egy szerszám, egy munkaeszköz, amit nem lehet csak úgy össze-vissza használni.

Pedig eléggé impozánsak lehetnek ezek a megoldások, viszonylag olcsón lehet kapni akár 8 méter hosszú spirálokat is, amikkel könnyűnek tűnhet a duguláselhárítás. A csövek elhelyezkedése és alakja sem mindegy, ahogyan a dugulás összetétele sem.

Egy szakember felismeri, mikor kell a szokásos jobb irány helyett balra tekerni, mikor éri el a dugulást és mikor ütközik falba az eszköz.

Ahogyan írták, az szokott lenni a legnagyobb gond ezzel a szerkezettel, hogy a csőben szétnyílik, nekifeszül a falnak és onnantól kezdve már nem is lehet kiszedni onnan. Így a dugulás nem szűnik még és lesz egy plusz spirál is beragadva a csőbe.

A szakember egy kis körültekintéssel talán egyből feloldotta volna a dugulást, de a beragadt spirált ő sem tudja kiszedni, akkor pedig a csőbontás az utolsó esély, ez pedig több százezres kárt jelent.

Ezért érdemes mindig megbízható szerelőre hagyni a komoly dugulásokat, hiszen a csőbontás drága dolog. Persze, ez a cég igyekszik csak ott megbontani a falat, ahol nagyon muszáj, és így igyekeznek megbontani a csövet és elhárítan8i a dugulást, de képzelhetitek, ez mennyi plusz költséggel járhat.

Szóval a https://vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas oldal felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire félre tud sikerülni az otthoni csőszerelés, és mennyire fontos, hogy egy megbízható és profi szerelő vegye kezelésbe a dugulást akkor is, ha azt gondoljuk, hogy meg tudunk birkózni vele.

Egyébként a víz szerelők is sokat tanulnak azért, hogy a szakmában dolgozzanak. Ugyanolyan szakember, mint mások.

Nem vágom otthon a hajamat, nem szerelem meg a fűtést és a laptopot, nem nyúlkálok elszakadt kábelekhez, ezekkel a gondokkal mindig szakemberhez fordulok. Ugyanilyen a duguláselhárítás is.

Olyan ez, mint a hajszőkítés, vagy sikerül otthon, vagy nem. Van, aki leégeti a haját vele, van aki nem, de sosem lesz olyan minőségű, mintha egy fodrász csinálta volna meg.

A dugulást is látszólagosan lehet, hogy el tudjuk magunktól is távolítani, de sokszor nem sikerül, csak látszatmegoldások születnek és később komolyabb problémák is kialakulhatnak a nem megfelelő duguláselhárítás miatt.

Fontos tehát, hogy mindig megbízható szakemberrel kezeltessük a helyzetet, és jobb, ha nem nyúlunk hozzá.

Örülök, hogy sikerült rátalálnom a https://vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas oldalra, mert agy nem kezdtem el magam orvosolni a problémát.

A duguláselhárítás maga nagyon jól ment, hamar végzett vele a szakember, maradéktalanul meg tudta szüntetni a dugulást. Tényleg nagyon gyorsan és jól dolgozott, és nem is kellett nagyon sokat fizetnünk érte.

Így a vendégeinknek sem kellett sokáig elviselniük a kellemetlenségeket, hamar minden jóra fordult. A telefonszámukat pedig azóta is betettem a fontos telefonszámok közé, hogyha újra gondunk adódna, akkor ne kelljen keresni, egyből meglegyen a telefonszámuk.