A sportolás mellé nyári gumi vásárlási tanácsot is adtam

Egy ideje ugyan már nem járok edzésre, de mivel a kollégium ahol laktam szolgáltat ingyen online edzésprogramot, nem szenvedek hiányt sportolási lehetőségekben. Mivel ilyenkor tudok figyelni más felé is, általában vagy felhívok valakit egy fél órás beszélgetésre, vagy kapcsolok valami podcast-ot, ha nem érzem magam túl szociálisnak. Múltkor épp az előbbi volt érvényben.

Ilyen beszélgetések alatt mindenféléről szoktunk beszélgetni, vagy van, hogy csak mérgelődünk a világ dolgain. Épp arról panaszkodtam Dorkának, anyáék mennyire noszogatnak, hogy legyen végre jogsim, hiszen itt vagyok már túl a húszon, mi az, hogy nekem még nincs? Innen már őszintén szólva nem is nagyon emlékszem, hogyan jutottunk el a nyári gumi árakig. Valószínűleg a Dorka hozta fel, hogy neki meg ehhez nincs fogalma, pedig jogsija már van, de autója még nincs saját, és anyukája mondta, hogy neki meg ennek kéne utána néznie.

Mivel a Dorkával abban nagyon hasonlítunk, hogy könnyebben kezeljük a környezetünkben lévők problémáit, minthogy a sajátunkkal keljen foglalkozni, egyből rácuppantam a témára, miután letettük a telefont. Mármint… körülbelül hajnali kettő volt mire kikapcsoltam a gépet, hogy oké, most már menjünk aludni.

Na, de sikerült találnom egy szerintem nagyon jó és hasznos oldalt, ami aztán Dorkának is segített. Mivel főleg nyári gumikról beszéltünk, ezért azoknak az árára figyeltem jobban, de az egész oldal nagyon jó. Gumidiszkont a nevük, be is linkeltem, hogyha esetleg érdekel titeket is. Úgy gondoltam ez az oldal nagyon hasznos lenne neki, mert egyből a főoldalon kapunk egy belső linket, hogy mit csináljunk, ha lövésünk sincs az egész nyári gumi-téli gumi mizériáról. Az is nagyon érthetően be van mutatva, hol találod a saját autód kerekein a méretet, ami kiinduló pont lehet a kereséshez, de lehet keresni akár autó alapján is keresni, vagy kulcsszavasan. Gondolom a nagyon hozzáértőknek van ilyen még specifikusabb szűrési szempont is, a sebesség és terhelési index. Erősen kétlem, hogy ez a Dorkának hasznos lett volna, de azért neki is elmondtam.

A nyári gumi árak az általam megnézett oldalak közül itt voltak a legkedvezőbbek, ezért is részletezem inkább ezt. Ráadásul kiváló akcióik is vannak most a nyári gumikra. Azért itt is talál az ember drágább és olcsóbb terméket, de ez talán mindenhol így van. Gondolom ezek függenek a kerék gyártójától, hiszen sok minden esetében magát a márkát veszi meg az ember, ami sajnos nem mindig egyelő a minőséggel, meg attól is függhet, milyen autóhoz veszi az ember. De persze kinek mi, ugye.

A GYIK szerint minden kerékre van garancia, ami gyártótól függ, de minimum két év, és azt is leírják részletesen, hogy mire vonatkozik a garancia és mire nem. Például autóversenyzésre sajnos nem, ha már a sportolásnál tartunk. A kiszállítás, ha nincs főszezon akár egy munkanap alatt is megtörténhet, de mivel most pont az van, így 4-5 napot kell várni rá. Azt még pluszban ki is emeltem a Dorkának, hogy szállítási díjat minden kerék után kell fizetni, nem pedig minden megrendelés után. A vásárlástól, ha már a kézbesítés pillanatában látja az ember, hogy nem az, amit megrendelt, vagy hibásan érkezett meg a gumi, a futárral vissza lehet küldeni, és küldenek másikat. Ha pedig elégedetlen az ember a kapott gumik minőségével, tizennégy napon belül pénz visszafizetési garanciával élhet. Ebben az esetben csak a visszaküldés postaköltségét kell kifizetnie, a vételárat visszakapja.

Igazából ennyi lett volna az egész történet, mondtam a Dorkának, hogy ő is nézze meg, ha kérdése van, az ügyfélszolgálat mindig segítőkészen válaszol, és a nyári gumi árak is párjukat ritkítják.